Det skulle egenligt være gjort i slutingen af februar. Men vi er først komme dertil nu.
Vi har fået købt de tidelige læggekartofler, og lagt dem til spiring.
Grunden til at det først sker nu, er at vores “kartoffelmark” står under vand. Det gør den hver vinter, men i år er det som om der er mere vand, end de andre år. Men nu er vandstanden endelig ved at synke, og de gråænder der havde taget ophold i søen, har givet op.
Det giver håb om at vi kan få lagt plastik ud i løbet af påsken, så jorden snart kan blive de krævede 8 grader.
Så kartoflerne kan komme i jorden.
I år har vi valgt sorterne Frieslander og Folva. Dem havde vi held med sidste år, så vi prøver igen.
Frieslander er en meget tidelig sort, Folva er en tidelige sort. Det er de tidelige kartofler der er hele besværet værd.
Nogle få af Frieslander kartoflerne blev lagt en nogle plantekrukker, og kom på ophold i det lune fyrrum.
Så skulle der være mulighed for meget tidelige nye kartofler. Med stegt flæsk og persillesovs.
Læggekartoflerne skal ligge til spiring ved 14-18 grader, hvis der er muligt. Vores ligger ved stuetemperatur, det fungere fint. Det vigtigste er at de får masser af lys. Så kommer der små kraftige skud, som ikke så let knækker af når man lægger kartoflerne i jorden.